Σε διαθεσιμότητα… υπουργοί και υφυπουργοί από τον Σαμαρά

Στο προσκήνιο και πάλι ο ανασχηματισμός

Σε διαθεσιμότητα…  υπουργοί και υφυπουργοί από τον Σαμαρά
Σε διαθεσιμότητα θέτει… υπουργούς και υφυπουργούς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για χάσιμο χρόνου και προσανατολίζεται στο να επιταχύνει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό. Δεν αποκλείεται μάλιστα στις αρχές Απριλίου να υπάρχει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο που θα «τρέξει» τα εκκρεμή ζητήματα.

Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» αποτελεί το ζήτημα του περιορισμού των υπαλλήλων του Δημοσίου. Ο Αντώνης Μανιτάκης φαίνεται να αποτελεί παρελθόν ήδη για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ερώτημα που υπάρχει είναι εάν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο - όπως πιθανότατα θα ζητήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης- ή όχι. Ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης πάντως αναμένεται να αναβαθμισθεί σε αναπληρωτή υπουργό ή και υπουργό, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Αλλαγή φρουράς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο κ. Λιβιεράτος αναμένεται να δώσει τη θέση του στον Κ. Μανιάτη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αβέβαιο είναι εάν θα παραμείνει στη θέση του ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης.
Αντιθέτως, θα παραμείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θ. Τσαυτάρης, ως επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, αν και είναι πιθανή η αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου. Ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλη θέση, όπως και η υφυπουργός Φ. Σκοπούλη.
Ο κ. Σαμαράς φέρεται να αναζητά και αντικαταστάτη του Κ. Μουσουρούλη στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου δεν αποκλείεται να μετακινηθεί ο Ν. Μηταράκης.

Γρίφο αποτελεί η μετακίνηση του Ε. Στυλιανίδη σε άλλη θέση ή αν θα παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως γρίφο αποτελεί η τύχη του Α. Ρουπακιώτη, καθώς ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να τον απομακρύνει αλλά είναι άγνωστο αν θα συμφωνήσει ο κ. Κουβέλης.

Στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης δεν αναμένονται συνταρακτικές αλλαγές, παρά την εισήγηση το υπουργείο Ανάπτυξης να «σπάσει» σε περισσότερα κομμάτια.

Αίνιγμα αποτελεί και το αν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ή αν θα προχωρήσει στη θέση του.

Αμετακίνητος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ο οποίος εκτιμάται ότι είναι απολύτως πετυχημένος στο έργο του.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top