Τέλος στις «χλιδάτες» μετακινήσεις: Με το αεροπλάνο της γραμμής οι υπουργοί

Τροπολογία της Βουλής στέλνει για.. check-in στο αεροδρόμιο τα μέλη της κυβέρνησης

Τέλος στις «χλιδάτες» μετακινήσεις: Με το αεροπλάνο της γραμμής οι υπουργοί

«Χλιδάτες» μετακινήσεις για τους υπουργούς τέλος!

Με τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ορίζεται ότι στο εξής οι υπουργοί της κυβέρνησης θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για να κάνουν check-in και να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο της γραμμής.

Βάσει της τροπολογίας, δικαίωμα χρήσης των κυβερνητικών αεροσκαφών Embraer και του Gulfstream έχουν μόνο -μετά από έγκριση του ΓΕΑ- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών.

Βέβαια, για να μην φθάσουμε και στο σημείο να ψάχνουν οι υπουργοί για κανένα… «μέσο» προκειμένου να ταξιδέψουν όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις και πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθούν, προβλέφθηκε και μία και μοναδική εξαίρεση: Θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά αεροσκάφη όταν δεν βρίσκουν εισιτήριο!

Ειδικότερα, η τροπολογία επισημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιοήσουν τα Embraer και του Gulfstream «μόνο εφόσον προκύπτει αιτιολογημένα ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εύλογο χρόνο, με άλλες πτήσεις για τον τόπο προορισμού τους προς εκτέλεση κρατικής αποστολής, μετά από σχετική έγκριση του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top