Βανδαλισμοί στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου!

Έσπασαν τη φωτογραφία του και δεν την αντικατέστησε κανείς

Βανδαλισμοί έγιναν από αγνώστους στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου, που βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας, όπως αποκαλύπτει στο blog του ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός σαν εξομολόγος της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου, την τελευταία περίοδο που ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ διατέλεσε πρωθυπουργός. Ο αρχιμανδρίτης αναφέρει στο blog του «Αγιοκέρι- Εκ Τιμοθέου», ασκώντας κριτική και στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, επειδή - όπως υποστηρίζει - δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τον τάφο, όπως και τον Δήμο Αθηναίων, για το γεγονός ότι δεν αντιλήφθηκαν οι φύλακες την βεβήλωση:

«Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται ο τάφος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου στο Α΄ Κοιμητήριο της Αθήνας. Άγνωστοι έσπασαν τη φωτογραφία του χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την αντικατάστασή της με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζει ο τάφος να είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Εδώ αξίζει να πούμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο μόνος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν επισκέφθηκε ποτέ, σαν αρχηγός του κόμματος, τον τάφο του ιστορικού ηγέτη. Επί των ημερών του μάλιστα, καταργήθηκε και αυτό το ετήσιο επί του τάφου μνημόσυνο που τελούσε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Επίσης πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για τη στάση του Δήμου Αθηναίων, αφού ο τάφος βρίσκεται σε εμφανές σημείο και μια τέτοια ενέργεια γί��εται αμέσως αντιληπτή από τους φύλακες.

​​​​​​​​Στις πρώτες δύο φωτογραφίες απεικονίζεται πως είναι σήμερα ο τάφος και στην τελευταία πως ήταν πριν. ​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top