Πάγκαλος: Να μπει ένας προσδιορισμός στο όνομα των Σκοπίων να τελειώνουμε με το θέμα!

«Δεν μπορούμε εμείς να πούμε στους Σκοπιανούς ποιοι είναι»

Πάγκαλος: Να μπει ένας προσδιορισμός στο όνομα των Σκοπίων να τελειώνουμε με το θέμα!

Να επιλυθεί με την προσθήκη ενός προσδιορισμού «για να τελειώνουμε με αυτό» ζήτησε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανο��ξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα» σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα των Σκοπίων, «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι «Μέγας Αλέξανδρος μπορεί να είναι όποιος θέλει» ενώ μίλησε και για γραφικότητες πολλών στην Ελλάδα: «Έχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται και πως δεν μπορούμε εμείς να πούμε στους Σκοπιανούς ποιοι είναι: «Έχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Όταν κάποιος από τη Σαγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει αστειότητες τα αγάλματα από την αρχαία ελληνική ιστορία που έχουν τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας της χώρας η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top