Κανέλλη: Ούτε τον σκύλο ή τη γάτα μου δε θα εμπιστευόμουν στα δημόσια νοσοκομεία

«Είναι κρεματόρια» - «Έχουν μετατρέψει το Αττικό σε χώρο μελλοθάνατων»

Κανέλλη: Ούτε τον σκύλο ή τη γάτα μου δε θα εμπιστευόμουν στα δημόσια νοσοκομεία

Για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοσοκομεία μίλησε η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της ερώτησης που κατέθεσε για τις προβληματικές υποδομές στην υγεία και την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο Αττικόν, η κα Κανέλλη στηλίτευσε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία λόγω λιτότητας και Μνημονίου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αποκάλεσε τα δημόσια νοσοκομεία «κρεματόρια», ενώ μιλώντας ειδικότερα για το Αττικό Νοσοκομείο το αποκάλεσε «χώρο μελλοθάνατων» καθώς υπάρχουν εκατοντάδες ασθενείς και ελάχιστοι νοσηλευτές.

«Πως θα κατανοήσω το φόρτο εργασίας δύο νοσηλευτριών για 50 ασθενείς. Πως θα κατανοήσω τον ξυλοδαρμό κάποιου από αγανακτισμένο συνοδό ασθενούς; Σε ποιόν να πω ότι έχει άδικο;» συμπλήρωσε η κα Κανέλλη.

Η ίδια αναφέρθηκε και στις συνεχόμενες υπερωρίες που κάνουν οι γιατροί λόγω της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να έχει καθαρό μυαλό μετά από πολλές συνεχόμενες ώρες υπερωρίες: «Τι να σου κάνει ο άλλος; Εμπιστεύεστε εσείς τον εαυτό σας, τη γάτα σας , το σκύλο σας, το καναρίνι σας σε άνθρωπο με 75 ώρες υπερωρίας, απλήρωτες και αυτές; Και αύριο το πρωί τι θα συζητάμε; Πηγαίνετε στα δικαστήρια να δείτε τι ιατρικό λάθος έγινε;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top