Τι μπορεί να συζητούν ένας πρώην πλανητάρχης και ένας πρώην πρωθυπουργός;

Το παρασκήνιο της συνάντησης Κλίντον-Παπανδρέου

Τι μπορεί να συζητούν ένας πρώην πλανητάρχης και ένας πρώην πρωθυπουργός;

Tour σε όλο τον κόσμο κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τότε που άφησε τα ηνία της χώρας! Μετά τα ταξιδάκια σε Βοστώνη, Ευρώπη και Κωνσταντινούπολή, ο κος Παπανδρέου πέταξε ξανά στα γνωστά του λημέρια και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και να συζητήσουν για τις διεθνείς εξελίξεις, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.

BILL.jpg

Ο κος Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρώην πλανητάρχη για την πορεία και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η χώρα για την έξοδο από την κρίση καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.

Και οι δύο άντρες συμφώνησαν στο γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταβάλλει μεγάλες θυσίες και ότι πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τόσο ο κος Παπανδρέου όσο και ο κος Κλίντον αναγνώρισαν πως η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα έχει αποφέρει πρωτόγνωρα αποτελέσματα, ωστόσο τόν��σαν πως η λύση στην κρίση ΔΕΝ είναι η λιτότητα, αλλά η συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

Ο κος Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης επενδυτών για την Ελλάδα που έχει αναλάβει ο Μπιλ κλίντον μαζί με Έλληνες της Διασποράς και εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, καθώς η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί βασική προτεραιότητα στην ατζέντα των διεθνών επαφών του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top