Τσοχατζόπουλος: Είμαι αθώος, καταφεύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!

«Ψέματα η μεγάλη περιουσία μου» - «Άδικα είναι στη φυλακή η Βίκυ»

Τσοχατζόπουλος: Είμαι αθώος, καταφεύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια!

Έξαλλος εμφανίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Σκάι στις 8» μιλώντας ανοικτά για παρέμβαση στη δικαιοσύνη εις βάρος του, τονίζοντας ότι είναι αθώος και δηλώνοντας έξαλλος που κρατούν προφυλακισμένες την σύζυγό του Βίκυ και την κόρη του Αρετή.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την αναληθή δήλωση πόθεν έσχες έκανε λόγο για «απόφαση ντροπής» και πρόσθεσε πως όταν λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση «υπάρχει πρωτοφανές πρόβλημα στη Δικαιοσύνη». Μάλιστα, τόνισε πως ήδη έχει καταφύγει στο δικαστήριο του Στρασβούργου για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι κατανοεί τη δίψα του κόσμου που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση για αίμα πολιτικών αλλά ο ίδιος είναι αθώος και πως κάποιοι «προσπαθούν να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι αυτό το αίσθημα». Μάλιστα, έκανε λόγο για «στημένα σενάρια και παρεμβάσεις σκοπιμότητας από συγκεκριμένους πολιτικούς» χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει, και επανέλαβε την εκτίμηση του ότι υφίσταται μια πολιτική δίωξη με κατηγορίες χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του.

Μιλώντας για τα εξοπλιστικά, ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι διαπιστώνει μια προσπάθεια κουκουλώματος αφού «ασχολούνται αποκλειστικά με το τί έγινε το 2000», ενώ δείχνει προς την πλευρά του ΚΥΣΕΑ για όλες τις αποφάσεις: «Διαμορφώσαμε μια πολιτική την οποία περάσαμε μέσα από το ΚΥΣΕΑ σε 4 συνεδριάσεις για να πετύχουμε αυτή την επένδυση στα ναυπηγεία, την έχουμε ανάγκη να μπορούν οι Έλληνες να κατασκευάζουν μόνοι τους τα υποβρύχια που έχουμε τόσο ανάγκη». Ο ίδιος, τόνισε ότι στις 22 του μήνα που αρχίζει η δίκη του θα αποκαλυφθούν τα πάντα.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε την ύπαρξη μεγάλης περιουσίας μιλώντας για «μία πολύ μικρή προσωπική του επένδυση» στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ τόνισε ότι οι σημειώσεις του είναι προσωπικά δεδομένα και ισχυρίστηκε ότι βρέθηκαν μετά από διάρρηξη στο σπίτι του.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για μια άδικη και καταστροφική εις βάρος του κατάσταση την οποία «δεν μπορώ με τίποτα να ξεπλύνω» και εμφανίστηκε έξαλλος με τη προφυλάκιση της συζύγου και της κόρης του: «Το παιδί μου, ένα μικρό παιδί 7 ετών σε καθημερινή βάση ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα διότι και η μητέρα του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Και η κόρη μου βρίσκεται επίσης στη φυλακή. Και μια σειρά άνθρωποι οι οποίοι τόλμησαν κάποτε να δουλέψουν μαζί μου, για μένα αθώοι όλοι, ξαφνικά βρίσκονται υπό κατηγορία».

Ο ίδιος, μιλώντας για τον ξάδερφό του Νίκο Ζήγρα και τις καταθέσεις-φωτιά εναντίον του πρώην υπουργού, έκανε λόγο για «βαριά άρρωστο άνθρωπο που η δικαιοσύνη του αρνήθηκε το δικαίωμα να πάει στο νοσοκομείο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top