Στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας που χτυπήθηκε από σεισμό και τσουνάμι το 2011 η Κεφαλογιάννη

«Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον πόνο και την αγωνία σας και σας συμπ��ραστέκονται»

Για τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της πληγείσας περιοχής, από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε πριν από δυο χρόνια τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ενημερώθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, από τη δήμαρχο της πόλης Σεντάι Emiko Okuyama, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε στη Emiko Okuyama, δυο ζωγραφιές μαθητών από σχολειά της Θεσσαλονίκης. Εξέφρασε τη συμπαράσταση της στις οικογένειες των θυμάτων και το θαυμασμό της για τον Ιαπωνικό λαό αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει για να ξεπεράσει τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού.

Μετά την ξενάγηση της στην πόλη, η υπουργός Τουρισμού σε δηλώσεις της τόνισε ότι «αντιλαμβάνεται το πόνο και την αγωνία αυτών των ανθρώπων», αλλά όπως επεσήμανε «πολλές φορές τα προβλήματα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς».

Η κα Κεφαλογιάννη κατέληξε λέγοντας ότι «ο Ελληνικός λαός μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της πόλης Σεντάι και γενικότερα της περιοχής, καθώς υπόκεινται και αυτός σε δοκιμασία, κοινωνική και οικονομική, λόγω της ύφεσης που μαστίζει τη χώρα. Δεν σταματάμε όμως, κοιτάζουμε μπροστά και προχωράμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top