Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις με γκαζάκια – Κεδίκογλου: Κωλύονται να καταδικάσουν!

Ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την επίθεση στα γραφεία βουλευτών της ΝΔ

Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις με γκαζάκια – Κεδίκογλου: Κωλύονται να καταδικάσουν!

Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στον απόηχο της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία τριών βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «οι εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον πολιτικό αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του και μας βρίσκουν απέναντί τους» και πρόσθεσε πως «δεν μπορούν να αποτελέσουν το άλλοθι για τη συνέχιση της στρατηγικής της έντασης, από μια κυβέρνηση αποφασισμένη να περιορίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα χάριν της υλοποίησης του μνημονίου».

Η «έμμεση» καταδίκη του περιστατικού προκάλεσε την μήνιν του κυβερνητικού εκπρόσωπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε πως αποτελεί «ντροπή» το να μην καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάλογες δολοφονικές απόπειρες: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται πολύ να καταδικάσει ξεκάθαρα εγκληματικές- δολοφονικές απόπειρες εναντίον εργαζομένων. Ντροπή!».

Καταδικάζουν ��ο γεγονός ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Την απερίφραστη καταδίκη τους εξέφρασαν, εξάλλου, το κόμματα της συγκυβέρνησης για την επίθεση σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τις συντονισμένες επιθέσεις κατά των γραφείων βουλευτών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Η απάντηση του πολιτικού κόσμου πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός μετώπου κατά της τρομοκρατίας και της βίας και υπέρ της συνεργασίας για να βγούμε από την κρίση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Η βία οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια και προσβάλλει τη δημοκρατία και την κοινωνία» σημειώνει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ καταδικάζοντας τέτοια απαράδεκτα για τη δημοκρατία και τη νομιμότητα περιστατικά.

Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος μίλησε για υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος: «Η βία δεν είναι τρόπος διεκδίκησης ούτε διαμαρτυρίας. Πράξεις παράνομες, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αναστατώνουν την πόλη όχι μόνο δεν υπηρετούν, αλλά αντιθέτως υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον με το χειρότερο τρόπο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top