Άνω - κάτω η ΝΔ για τα τρία «όχι» στην άρση ασυλίας Κασιδιάρη

«Ήταν λάθος μας» παραδέχθηκαν oi δύο βουλευτές

Άνω - κάτω η ΝΔ για τα τρία «όχι» στην άρση ασυλίας Κασιδιάρη
Άνω - κάτω έγινε η ΝΔ εξαιτίας της στάσης τριών βουλευτών του κόμματος ( του Γραμματέα της Π.Ε. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και του Γιάννη Καράμπελα) να ψηφίσουν κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για το γνωστό επεισόδιο εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη, παρά την αντίθετη «γραμμή» που είχε δώσει η ηγεσία!
Οι δύο από τους τρεις πάντως, ο Γ. Καράμπελας και ο Γ. Ιωαννίδης, παραδέχθηκαν ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή τους, είτε συνειδητά είτε επειδή στην κυριολεξία έγινε λάθος!

«Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ότι δηλαδή δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας» δήλωσε ο Γ. Καράμπελας. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις του και η στάση του είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας. «Αν ψήφιζα τώρα, θα ψήφιζα διαφορετικά» πρόσθεσε, ενώ ανέλαβε και την προσωπική ευθύνη για «το κομματικό φάουλ». Ο κ. Καράμπελας υποστήριξε ακόμη ότι δεν του ζητήθηκε από τη ΝΔ να ανασκευάσει.

«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης φέρεται να εννοεί ότι πίστευε πως ψήφιζε κατά την άρσης ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Ταμήλου!

Από την πλευρά του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έδωσε την εξής ερμηνεία για την ψήφο του, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Το έκανα για να δώσω την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε» .

Αργότερα, ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ότι είναι αυτονόητο πως καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, από την άκρα δεξιά ή από την άκρα αριστερά και ότι η θέση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής δεσμεύει όλους τους βουλευτές, όπως κα�� η επίσημη θέση της ΝΔ.

Στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη είχαν ψηφίσει υπέρ 205 βουλευτές, κατά 3 και ο Δημήτρης Κρεμαστινός "παρών".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top