Κατέρρευσε ο μύθος της λίστας Λιχτενστάιν: «Καθαροί» οι Έλληνες καταθέτες

Δεν διαπίστωσε παραβάσεις ο έλεγχος του ΣΔΟΕ

Άνθρακας αποδείχθηκε ο «θησαυρός» της λίστας του Λιχτενστάιν, από την οποία οι περισσότεροι περίμεναν αποκαλύψεις αλά… λίστα Λαγκάρντ!

Όπως ενημέρωσε σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη για το εάν έχουν εντοπιστεί αδικήματα φοροδιαφυγής στα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λιχτενστάιν, το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που είχαν καταθέσεις στο Λιχτενστάιν και «από τον έλεγχο αυτό δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις».

Για το θέμα, εξάλλου, των εμβασμάτων προς το εξωτερικό κατά τα οικονομικά έτη 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012 που επίσης υπήρχε στο κείμενο της ερώτησης του Ανδρέα Ψυχάρη ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη και καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top