Τσίπρας: Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από Μνημόνια

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» τόνισε για χρυσωρυχεία - Ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ

Τσίπρας: Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από Μνημόνια

«Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη όπου παρουσίασε το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματός του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αίσθηση προκάλεσε όμως μια συγκεκριμένη αναφορά του Α. Τσίπρα, η οποία σε ορισμένους θύμισε μία αντίστοιχη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή: «Για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων -για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς-, αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, το φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των χρυσωρυχείων τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία», ενώ χαρακτήρισε «κούφιο» το τελεσίγραφο του Πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων, αναφέροντας ότι η Θράκη είναι τόπος με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ικανότητες στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση χαρακτηρίζοντάς το «εξωφρενικό», έκανε λόγο για εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος και υπογράμμισε ότι το τρίπτυχο της ελληνικής οικονομίας βασίζεται στη ναυτιλία, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top