Αυστηρό μήνυμα τρόικας: «τελειώνετε επιτέλους με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»!

Ζητά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Μνημονίου

Σε εξέλιξη είναι η διαπραγμάτευση τρόικας-υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να τηρηθούν οι μνημονιακές υποχρεώσεις για 12. 500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το Ιούνιο και άλλους τόσους μέχρι το τέλος του 2013.

Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 μέχρι το τέλο�� του 2015. Τεχνικό κλιμάκιο συναντήθηκε σήμερα με αξιωματούχους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να συζητήσουν το σχέδιο του υπουργείου που περιγράφει τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης φορέων, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών.

"Nα προχωρήσει το πρόγραμμα της κινητικότητας με πιο γρήγορους ρυθμούς", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε ραδιοφωνική εκπομπή. Το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα προχωρήσει στο δεύτερο κύμα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων. Στόχος είναι να συγχωνευτούν 700 και να καταργηθούν οι 70 φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτούς, και θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας θα είναι απειροελάχιστος. 891 υπάλληλοι βρίσκονται ήδη σε αυτοδίκαιη αργία λαμβάνοντας το ένα τρίτο του μισθού τους, ενώ παράλληλα λήγει τις επόμενες ημέρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των 1.891 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πάντως, οι αποχωρήσεις από το δημόσιο θα γίνουν μετά από τη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, και αυτό δεν θα γίνει πριν από το 2014.

​​