Μήνυμα Σαμαρά: Προσδοκία για επενδύσεις με υψηλή φορολογία δεν μπορεί να υπάρχει!

«Τόνωση επιχειρηματικότητας μέσω σταθερού φορολογικού συντελεστή»

Μήνυμα Σαμαρά: Προσδοκία για επενδύσεις με υψηλή φορολογία δεν μπορεί να υπάρχει!

«Ανάπτυξη και επενδύσεις με υψηλή φορολογία δεν γίνεται».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε διημερίδα για την επιχειρηματικότητα, την οποία διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ενός σταθερού φορολογικού συντελεστή της τάξης του 15%.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην τρόικα και τους δανειστές λέγοντας πως δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα εφόσον οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

«Δεν μπορεί να υπάρχει προσδοκία για επενδύσεις στην Ελλάδα από ξένους, όταν οι συντελεστές είναι υψηλοί, την ώρα που σε γειτονικές, ανταγωνιστικές χώρες είναι χαμηλότεροι» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος με νόημα συμπλήρωσε πως «το λέω τώρα που είναι η τρόικα στην Ελλάδα και ζούμε σε ώρες αναταράξεων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επιχειρηματικότητα και η προσέλκυση επενδύσεων είναι οι μόνοι οδοί που οδηγούν εκτός κρίσης, ενώ χαρακτήρισε το 2013 «έτος καμπής για την ανάπτυξη».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας και πως ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου και οι αποκρατικοποιήσεις είναι στα βασικά θέματα της ατζέντας της κυβέρνησης.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σημειώνοντας πως έχει ξεκινήσει η προσπάθεια αποπληρωμής τους, ενώ υποστήριξε πως το γεγονός ότι το κλίμα αλλάζει φαίνεται και από το ύψος των καταθέσεων καθώς όταν ανέλαβε κυβέρνηση ήταν στα 135 δισ. ευρώ και πλέον έχει φθάσει τα 171 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top