Στενότερη συνεργασία συμφώνησαν Σαμαράς-Αναστασιάδης, σε πρώτο φόντο το Κυπριακό

Συναντήθηκε και με Παπούλια: «Να έρθει η ποθητή μέρα της επανένωσης»

Στενότερη συνεργασία συμφώνησαν Σαμαράς-Αναστασιάδης, σε πρώτο φόντο το Κυπριακό

Στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου συμφώνησαν Αντώνης Σαμαράς και Νίκος Αναστασιάδης.

Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου πραγματοποιεί -ως είθισται- την πρώτη επίσκεψη του στην Ελλάδα και η συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.

Φυσικά, η οικονομία και η ΑΟΖ απασχόλησαν τις δύο πλευρές, ενώ σε πρώτο φόντο βρέθηκε και το Κυπριακό. Ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Αναστασιάδη, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα στέκεται πάντα αρωγός στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού για «τον τερματισμό της κατοχής και την εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο πρόβλημά μας».

«Συζητήσαμε και για την πρόοδο που συντελείται στην ΑΟΖ της Κύπρου, η εκμετάλλευση της οποίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα της» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για ευρωπαϊκή ΑΟΖ.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι ο ελληνισμός περνά κρίση αλλά «έχουμε περάσει και δυσκολότερες και σταθήκαμε όρθιοι». «Η προοπτική είναι μπροστά μας. Η κρίση θα αποτελέσει ευκαιρία για να αναστρέψουμε τα όσα αρνητικά συμβαίνουν σήμερα» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Παπούλια;: «Να έρθει η ποθητή μέρα της επανένωσης»

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι ο κυπριακός λαός προσβλέπει στο να υπάρξει μέσα από τον ειρηνικό διάλογο μια διαφοροποίηση της τουρκικής στάσ��ς, «ώστε να επιτύχουμε με ειρηνικό τρόπο μια λύση που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των κατοίκων, αλλά και να απαλλάσσει τον τόπο από την κατοχή».

Ο κ. Παπούλιας, από την πλευρά του, σημείωσε πως «θα εμβαθύνουμε τον συντονισμό των προσπαθειών μας και των διαβουλεύσεων, ώστε να έρθει εκείνη η ποθητή μέρα της επανένωσης, που δεν θα υπάρχει κατοχικός στρατιώτης στο νησί και θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον Ελληνισμό, γιατί η μάχη που δίνει ο Κυπριακός λαός είναι μάχη του Ελληνισμού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top