Βενιζέλος: Η τρόικα γνωρίζει πως δεν μπορούν να ληφθούν άλλα μέτρα

«Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» - Τι είπε για ληξιπρόθεσμα

Βενιζέλος: Η τρόικα γνωρίζει πως δεν μπορούν να ληφθούν άλλα μέτρα

«Η τρόικα έχει καταλάβει ότι νέα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να ληφθούν. Δεν το αντέχει η κοινωνία και η οικονομία και η πολιτική. Δεν πρέπει να υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρέπει να γίνουν παρ��μβάσεις φιλικές για την κοινωνία και να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, ενώ χαρακτήρισε λάθος της τρόικας που «δεν επιτρέπει να κάνουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως πρέπει να υπάρξει ενιαία ρύθμιση για τα νοικοκυριά και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αρνήθηκε το αίτημα της τρόικας για να ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί.

«Η Ελλάδα έχει υποβληθεί στις μεγαλύτερες θυσίες. Πρέπει η κυβέρνηση να επιμείνει στις θέσεις της, στη διαπραγμάτευση με την τρόικα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της διαθεσιμότητας σημειώνοντας πως «ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να γίνουν απολύσεις».

«Δεν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως το αν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα μπουν στην κυβέρνηση είναι ένα θέμα που θα συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει τις παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών για το θέμα της ΔΕΗ να ακολουθήσει και παραίτηση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ απάντησε λέγοντας πως το «θέμα της ΕΛΣΤΑΤ είναι πολιτικό» και υποστήριξε πως οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top