Ντροπή: Η Σκοπούλη πρότεινε ΤΡΙΑ χρόνια άδεια εγκυμοσύνης ΜΟΝΟ για τις γυναίκες του δημοσίου

Διαβάστε τι είπε στην Βουλή να... εξοργιστείτε!

Ντροπή: Η Σκοπούλη πρότεινε ΤΡΙΑ χρόνια άδεια εγκυμοσύνης ΜΟΝΟ για τις γυναίκες του δημοσίου

Μόνο οργή προκαλεί η άποψη που εξέφρασε σήμερα στην Βουλή η υφυπουργός Υγείας, κ. Σκοπούλη, η οποία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρότεινε οι γυναίκες που εργάζονται ΜΟΝΟ στον… δημόσιο τομέα να παίρνουν τρία χρόνια άδεια μετά τον τοκετό μειωμένο 50% τον μισθό τους για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους! Λες και οι υπόλοιπες γυναίκες της χώρας δεν είναι… γυναίκες.

Επιπλέον πρότεινε για αυτές τις «ξεχωριστές» εργαζόμενες να προμηθεύονται ειδική κάρτα, για να λαμβάνουν τα ελληνικά προϊόντα σε μισή τιμή από τα σούπερ μάρκετ!

Η υφυπουργός Υγείας δεν εξήγησε τον λόγο που οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή οι άνεργες είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, ούτε αν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση, που βρίσκεται ο δημόσιος τομέας σήμερα…

Ενώ η κυβέρνηση ψάχνει να «κόψει» θέσεις εργασίας στο δημόσιο και ενώ στον ιδιωτικό σφίγγουν τα λουριά με απανωτές μειώσεις μισθών, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. και υφυπουργός Υγείας θέλει να βοηθήσει τις γυναίκες – δημοσίους υπαλλήλους, αρκετές εκ των οποίων έχουν κερδίσει θέσεις με «βύσμα», να τεκνοποιήσουν.

Οι υπόλοιπες δεν μας απάντησε η κ. Σκοπούλη τι θα γίνουν…

Διαβάστε τι ακριβώς είπε η κ. Σκοπούλη στην Βουλή να… σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι:

«Ζητώ τόσο από τις γυναίκες στα διάφορα κόμματα όσο και από τις γυναικείες οργανώσεις και από τις αντίστοιχες επιτροπές να κάνουμε μια προσπάθεια, η οποία να οδηγεί σε μία αύξηση χρόνου της γυναίκας στην ενασχόληση με το παιδί της τα πρώτα τρία χρόνια.

Τι προτείνω συγκεκριμένα; Το προτείνω σε εσάς, για να πάει αλλού. Προτείνω οι γυναίκες να έχουν την ευχέρεια από τη δουλειά τους να λείπουν και να είναι κοντά στα παιδιά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θα μπορούσαμε, παραδείγματος χάρη, τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο δημόσιο και θέλουν να τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν με ένα voucher, με μία κάρτα».​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top