Όλγα Κεφαλογιάννη: «Θα είναι καλή τουριστική χρονιά το 2013 για την Ελλάδα»

Τετ-α-τετ με Φούχτελ: Τι είπαν για τουρισμό και αγορά εργασίας

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Θα είναι καλή τουριστική χρονιά το 2013 για την Ελλάδα»

Η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Φούχτελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην έκθεση ITB στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε η υπουργός «υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό, διαπιστώνουμε αυξητικές τάσεις και κυρίως διεύρυνση της εκτίμησης για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Η έκθεση του Βερολίνου μας μεταφέρει θετική εικόνα που ενθαρρύνει τις προβλέψεις μας ότι το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα».

Η κα Κεφαλογιάννη παρουσίασε στον κ. Φούχτελ τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης στον τομέα δημιουργίας υποδομών, παροχής διευκολύνσεων σε επενδύσεις, και τους άξονες του νέου αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης, ενώ κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι μπορούν να αναληφθούν κοινές δράσεις που αφορούν: στις τουριστικές επενδύσεις στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τουρισμό, στις διαδικασίες αναβάθμισης της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην εφαρμογή νέας τεχνολογίας σε όλο το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων και ανέργων στον τουριστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό ο Φούχτελ θα έλθει στην Αθήνα περί τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να υπογραφεί σχετική συμφωνία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top