Μπαρόζο: Τεράστιες οι προσπάθειες της Ελλάδας, αξίζει τη στήριξή μας

Περισσότερη αλληλεγγύη για τις αδύναμες χώρες ζητά ο πρόεδρος της ΕΕ

«H Ελλάδα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και η ελληνική κυβέρνηση αξίζει τη στήριξή μας» δήλωσε σήμερα ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπεραμύνθηκε της πολιτικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης που ακολουθείται στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί θα πρέπει να τηρηθούν.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις αδύναμες χώρες με στοχευμένες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κυρίως τους νέους που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη δεν είναι μονόπλευρη ή δογματική και λαμβάνει υπόψη τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στα κράτη-μέλη.

Ο Ζοσέ Μπαρόζο τάχθηκε κατά της χαλάρωσης της πειθαρχίας, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων δεν θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top