Στρώνει «κόκκινα χαλιά» και μιλά για ανάπτυξη «από το τέλος του 2013» ο Σαμαράς

Έκανε λόγο για ευρωπαϊκή ΑΟΖ μίλώντας σε στελέχη του ΕΛΚ στην Αθήνα

Την ανάγκη να υπάρξει κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΕΛΚ στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το θέμα της ΑΟΖ.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση με τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, για την απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στις ιδιωτικοποιήσεις και στις επενδύσεις, σημειώνοντας πως αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι «red carpet» και όχι «red tape», και για αυτό στόχος είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο πρωθυπουργός τόνισε πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, προσθέτοντας πως θα ξεπεραστεί ο στόχος στο κομμάτι αυτό.

«Πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έρθει η ανάκαμψη» επανέλαβε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας πέρυσι «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έκανε πολλές αναφορές στην ομιλία του στην ανεργία των νέων, ενώ υπογράμμισε πως «ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει».

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top