Τα «όχι» και τα «ναι» της τρόικας: Οι απολύσεις στο προσκήνιο, «μπλόκο» σε μειώσεις φόρων

Πιέσεις από τους δανειστές: «Στο αέρα η δόση των 2.8 δισ. ευρώ»!

Τα «όχι» και τα «ναι» της τρόικας: Οι απολύσεις στο προσκήνιο, «μπλόκο» σε μειώσεις φόρων

Αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση με φόντο την… απειλή για τη δόση του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ ασκεί η τρόικα.

Την ώρα που η πορεία των εσόδων προκαλεί προβληματισμό και ανεργία και ύφεση «καταπίνουν» την ελληνική κοινωνία και οικονομία, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην παλιά «καλή» συνταγή, ζητώντας φόρους και πάλι φόρους.

Η τρόικα μοίρασε χθες αφειδώς κίτρινες κάρτες στους υπουργούς της κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων και ξεκαθάρισε ένα πράγμα: απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν αλλιώς… τελειώσαμε! Ζήτησαν, δε, μέχρι τον Ιούνιο να έχει ικανοποιηθεί κατά το ήμισυ η απαίτηση του Μνημονίου για αποχωρήσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων (δηλαδή να έχουν φύγει 12.5000 δημόσιοι υπάλληλοι), ενώ αμφισβήτησαν και την αποτελεσματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την πλευρά του, έπαιξε το «χαρτί» της απόλυσης 7.000 επίορκων υπαλλήλων. Η τρόικα ωστόσο επιμένει στο… εδώ και τώρα, θεωρώντας ότι η διαδικασία για την αποπομπή των επίροκων θα είναι χρονοβόρα.

Την ίδια ώρα, οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν βέτο σε μειώσεις φόρων αλλά και τη ρύθμιση των δάνειων. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν υπερβολικά πολλές τις 60 δόσεις που θέλει να περάσει το υπουργείο και ζητούν να περιοριστούν στις 36 δόσεις.

Η ακύρωση της σημερινής συνάντησης με τον πρωθυπουργό δεν ήρθε καθόλου σαν έκπληξη σε όσους χθες συμμετείχαν στις συσκέψεις με την τρόικα. Αυτό που εκτιμούν στελέχη της κυβέρνησης είναι πως μέχρι την Κυριακή, που κλείστηκε το νέο ραντεβού Σαμαρά-τρόικας, πρέπει να γίνει ένα σπριντ...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top