Θα περάσει "από κόσκινο" το ΣΔΟΕ συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου

Συνάντηση στον Άρειο Πάγο για τον έλεγχο της διαφθοράς

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μεταξύ του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντε, του οικονομικού αντεισαγγελέα Α.Π. Ν. Παντελή και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλ. Στασινόπουλου, όπου συζητήθηκαν θέματα ��χετικά με την αποτελεσματικότητα των ερευνών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, όπου η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέντες ζήτησε να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι επίμαχες υποθέσεις και να γίνεται σε σταθερή βάση δειγματοληπτικός έλεγχος σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, όπου εμφανίζεται συνήθως υψηλός κίνδυνος παραβατικότητας.Ακόμη, στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε να ερευνηθούν τα εμβάσματα 139 εφοριακών στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν από πλευράς δηλώσεων ‘’πόθεν έσχες’’.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως είναι των εμπλεκομένων στη Λίστα Λαγκάρντ, των χιλιάδων καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, διαφόρων πολιτικών, δημάρχων, κ.λ.π.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να χρειαστούν αρκετό διάστημα λόγω του μεγάλου φόρτου υποθέσεων που βαραίνει το ΣΔΟΕ, με δεδομένα και τα μεγάλα κενά στις οργανικές του θέσεις και την ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού του δυναμικού. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, μετά από οχλήσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι ελληνικές Τράπεζες έχουν στείλει στο ΣΔΟΕ περιουσιακά στοιχεία για τα συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία αξιολογούνται απ’ το ΣΔΟΕ, προκειμένου να υποβάλει σχετική έκθεση στη Βουλή.

Aξίζει να σημειωθεί ότι οικονομικοί εισαγγελείς ενημέρωσαν σήμερα τον εποπτεύοντα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή ότι έχου�� δώσει από τις αρχές του έτους 300 εντολές για συλλήψεις φοροφυγάδων.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top