Ποιος Σουλεημάν;;; O Παπανδρέου είναι για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ο man!!!

Θέλουν για πρόεδρο τους, τον πρώην πρωθυπουργό!

Ποιος Σουλεημάν;;; O Παπανδρέου είναι για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ο man!!!

​Στο Χάρβαρντ είναι περιζήτητος… στο Κολούμπια και σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια επίσης, μόνο στην Ελλάδα είναι όπως φαίνεται ανεπιθύμητος! Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος από τη στιγμή που παρέδωσε τα ηνία της χώρας, δέχεται βροχή προτάσεων από παντού! Τώρα και η Τουρκία κάνει στενό «μαρκάρισμα» στον πρώην πρωθυπουργό!

Το ταξίδι του κου Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολή στις 24 Ιανουαρίου 2013 αλλά και η πρόσφατη παρουσία του εκεί για ένα διεθνές μίτινγκ φαίνεται πως «άνοιξε την όρεξη» στους Έλληνες της πόλης! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ζήτησαν από τον κο Παπανδρέου να ηγηθεί του συλλόγου τους προκειμένου να συντονίσει με άλλες μειονότητες την προσπάθεια διεκδίκησης των περιουσιακών, και όχι μόνο, δικαιωμάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κος Παπανδρέου επισκέφθηκε προ καιρού την έδρα του Συν��έσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και όπως φαίνεται τέθηκε θέμα αλλαγής ηγεσίας στον σύνδεσμο, με ορισμένους να προτείνουν για πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό.

papa.jpg

Στη συνάντηση ο εκπρόσωπος των Μη Μουσυλμανικών Βακουφίων στην Άγκυρα αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την επίσκεψη του, αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην προσέγγιση των δύο χωρών την τελευταία δεκαετία προσκαλώντας τον να μοιραστεί αυτήν την εμπειρία σε μια επόμενη ομιλία του στην Τουρκία.

papa2.jpg

Ο κ. Παπανδρέου άκουσε με ενδιαφέρον όλους τους ομιλητές λέγοντας ότι οι μειονότητες ανέκαθεν αποτελούσαν γέφυρες πολιτιστικές, θρησκευτικές ή και γέφυρες συνεργασίας, ρόλος που συχνά τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Πρόσθεσε ότι πρέπει τα κράτη να επιτρέπουν στους πολίτες τους να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις και ευθύνες για τους ίδιους.

Αν και είναι άγνωστο αν θα δεχθεί ο ίδιος, αφού η θέση απαιτεί μόνιμη παρουσία στην Πόλη, το σίγουρο είναι ότι σαν Δίδυμος που είναι ο κος Παπανδρέου, δεν αποκλείεται να βρει τη «χρυσή τομή» και να καταφέρει να συνδυάσει τελικά πολλές δραστηριότητες μαζί!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top