Αναζητούνται επίορκοι για έξοδο από το Δημόσιο

Υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν 8.000 επίορκοι υπάλληλοι έως το 2014

Αναζητούνται επίορκοι για έξοδο από το Δημόσιο

Επίορκους υπαλλήλους, όσους προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και όσους είναι απόντες αδικαιολόγητα, αναζητά η κυβέρνηση προκειμένου να απαντήσει στις αιτιάσεις της τροϊκας για αποχωρήσεις και να μην υπαναχωρήσει από τη δέσμευσή της ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσδοκούν ότι μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται θα εντοπίσουν περίπου 8.000 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο μέχρι το 2014.

Το θέμα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αποχωρήσεων από το Δημόσιο είναι και προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου.

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, ξεκαθαρίζουν ότι οι απολύσεις δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης και ευελπιστούν πως τελικά θα καταφέρουν να πείσουν την τρόικα πως ο στόχος των αποχωρήσεων θα επιτευχθεί χωρίς να οδηγηθούν την έξοδο άλλοι υπάλληλοι του Δημοσίου εκτός των επίορκων.

Με «καυτή» ατζέντα και η συνάντηση τρόικας-Βρούτση

Με «καυτή» ατζέντα θα γίνει η συνάντηση της τρόικας και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο πλευρών θα βρεθούν ο κατώτατος μισθός, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων (το υπουργείο προτείνει 60 δόσεις αλλά η τρόικα επιμένει για 36) αλλά και το θέμα της ανεργίας.

Την ίδια ώρα, ανοικτό είναι το ζήτημα της ρύθμισης για την αναμόρφωση της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από τα Ταμεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top