Στο ΣΔΟΕ τα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Πιέσεις από το προεδρείο της Προανακριτικής στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Τα στοιχεία των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου παρέδωσαν οι τράπεζες στο ΣΔΟΕ.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των πιέσεων του προεδρείου της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (και αυτή με τη σειρά στις τράπεζες) για να δοθούν κατά προτεραιότητα τα στοιχεία για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου, τα στοιχεία όσων εμφανίζονται στο λογαριασμό των 550 εκ. ευρώ και τέλος τα στοιχεία για τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας.

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν ήδη λάβει τις πληροφορίες για τις τραπεζικές καταθέσεις των συγγενών του πρώην υπουργού Ανδρέα Ρωσώνη, Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ μόλις ολοκληρωθεί θα παραδοθεί στη Βουλή και συγκεκριμένα στην προανακριτική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινά αναβάλλεται και η κλήση τους στην Επιτροπή ώστε τα μέλη της να έχουν στα χέρια τους το υπόμνημα του ΣΔΟΕ όταν τους εξετάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top