Γράμματα και… παραιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ: την έστειλε πίσω την επιστολή της Κοππά ο Βενιζέλος!

«Πριν την διαβάσω είχε δημοσιευτεί το περιεχόμενό του» εξήγησε!

Το τραγούδι «όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα εγώ θα είμαι πολύ μακριά» αρχίζει να θυμίζει η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, μετά την επιστολή παραίτησης​ της Μαριλένας Κοππά από την θέση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση της ex officio παρουσίας της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος απάντησε στην κ. Κοππά, αλλά επέστρεψε… αδιάβαστη και με κλειστό τον φάκελο την επιστολή παραίτησής της!

«Αγαπητή Μαριλένα σου στέλνω κλειστό το φάκελο που έλαβα σήμερα με αποστολέα εσένα, γιατί πριν τον παραλάβω και πριν διαβάσω το περιεχόμενό του, αυτό είχε δημοσιευτεί σε διάφορα ιστολόγια και ιστότοπους».

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι αποδέχεται την παραίτησή της από τη θέση του επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, «παρότι αυτή θα έπρεπε να υποβληθεί σε προσωπική μας συνάντηση κα�� να συνοδεύεται από απολογισμό του έως τώρα συντονισμού της δράσης των ευρωβουλευτών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε στο ίδιο αιχμηρό πνεύμα: «Λυπάμαι γιατί ως αιτία της παραίτησης αυτής δηλώνεται μία ρύθμιση του νέου Καταστατικού του κόμματος, που – πλην των τροπολογιών που κατατέθηκαν- ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Είδα και τη δημόσια δήλωση που κάνατε μαζί με άλλους τρεις Ευρωβουλευτές μας».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα απευθυνόμενος προς την κ. Κοππά, ότι «το ζήτημα της ex officio συμμετοχής των Ευρωβουλευτών στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μπορούσες άνετα να το θέσεις στο ίδιο το Συνέδριο, όπως άλλοι σύνεδροι έθεσαν σημαντικά θέματα με τη μορφή τροπολογιών που έγιναν μάλιστα δεκτές».

Διευκρίνισε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των μελών της νέας ΚΠΕ έχει μειωθεί δραστικά σε σχέση με το Εθνικό Συμβούλιο του προηγούμενου καταστατικού και κατά συνέπεια μειώθηκαν και οι θέσεις των ex officio μελών. Η η ex officio συμμετοχή των βουλευτών (μεταβατικά συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών του Μαΐου), εξήγησε ότι διατηρήθηκε γιατί έχουν πολύ πρόσφατη νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα της Παράταξης «που άντεξε υπό τις συνθήκες της κρίσης και επέτρεψε στο ΠΑΣΟΚ να λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι οι Ευρωβουλευτές του κόμματος επιλέγησαν με λίστα το 2009, «υπό τελείως διαφορετικές πολιτικές συνθήκες, με κριτήριο την δυνατότητα καλής εκπροσώπησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς άλλου είδους επαφή με την εκλογική μας βάση» και κατέληξε:

«Εφόσον εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος Ευρωβουλευτής μας επιθυμούσατε να συμμετέχετε στην ΚΠΕ μπορούσατε να θέσετε υποψηφιότητα, όπως έκανε η Συλβάνα Ράπτη. Το επιχείρημα ότι όταν ολοκληρώθηκε η ψήφιση του Καταστατικού, είχε λήξει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, δεν ισχύει. Εάν οι Ευρωβουλευτές μας ζητούσαν από το Συνέδριο να τροποποιήσει τη σχετική πρόταση και να περιληφθούν ex officio στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και αυτό δεν γινόταν δεκτό, είναι βέ��αιο ότι θα δινόταν η δυνατότητα συμπληρωτικής υποβολής υποψηφιοτήτων από Ευρωβουλευτές που επιθυμούσαν κάτι τέτοιο».
Βίντεο Star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top