Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα και θα μικρύνει περισσότερο

«Δε μου αρέσει ούτε το κόμμα ούτε ο πρόεδρός του»

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν του αρέσει. Όσοι πήγαν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν του αρέσουν. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν του αρέσει. Μάλλον, αν και μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν τον λες πλέον και μεγάλο… φαν του κόμματος!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε φουλ επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Είναι ένα συνέδριο αυτών που έχουν εμμονή στην ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ναι, ανάμεσα σ’ αυτούς είμαι κι εγώ. Αλλά δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς. Ακόμη και στις μεγάλες στιγμές του συνεδρίου, στην αποφώνηση που κάνει ο πρόεδρος και εκεί που υπάρχει κόσμος, είδα άδειες καρέκλες».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη μη πρόσκληση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, δικαιολογώντας ουσιαστικά την παραίτηση της Μαριλένας Κοππά από επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στην ΕυρωΒουλή ενώ καυτηριάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος: «Υπάρχει μια μικροπρέπεια και εσωστρέφεια που δεν δικαιολογείται από το γεγονός που έχει προκύψει. Πραγματικά, στην Κ.Ε. έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές, διότι δεν είναι και τεράστιος αριθμός. Είχες την αίσθηση, όμως, ιδιαίτερα από κάποιες ομάδες νεολαίων ότι ήσουν σε άλλο κόμμα. Ότι ήσουν εκεί για να εξοντωθείς, για να βληθείς, για να απομονωθείς και για να εξαφανιστείς. Κάποιοι έκαναν εκεί την κλασική δουλειά που γίνεται στα μικρά κόμματα. Το «όλον» ΠΑΣΟΚ ��ου κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα, βεβαίως. Και θα γίνει ακόμη μικρότερο, εάν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία».

Τέλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε αρνητικά την απουσία Παπανδρέου και Σημίτη από το Συνέδριο, ενώ για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Τουρκία τόνισε: «Αυτό το καζάν-καζάν που είπε ο Τούρκος, είναι πολύ ύποπτο και πολύ ανατολίτικο. Διότι τι λέει; Ελάτε να επισκευάσουμε το σπίτι, να το φτιάξουμε μοντέρνο και να μοιραστούμε τα νοίκια. Ναι, αλλά το σπίτι είναι δικό μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top