Ικανοποίηση στο Eurogroup για την Ελλάδα, στο προσκήνιο τώρα… ο Μάρτιος

«Καλωσορίζουμε την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα»

Ικανοποίηση στο Eurogroup για την Ελλάδα, στο προσκήνιο τώρα… ο Μάρτιος

Tην ικανοποίησή του για την εκπλήρωση των «προαπαιτούμενων δράσεων» του Φεβρουαρίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή του για την Ελλάδα το Eurogroup, καλώντας παράλληλα τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν πλήρως τα συμφωνηθέντα για την έγκριση της δόσης του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

«Το Eurogroup εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο για το Φεβρουάριο και οι οποίες είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας. Ειδικότερα, η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική έχει επικαιροποιηθεί, η οποία περιλαμβάνει τα τριετή ανώτατα όρια δαπανών για τα υπουργεία και για τον τομέα της υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Eurogroup.

«Το Eurogroup καλωσόρισε ακόμη την εκταμίευση από τον EFSF της δόσης του Φεβρουαρίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ» και «καλεί τις ελληνικές αρχές να διατηρήσουν το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και ειδικότερα να εφαρμόσουν πλήρως τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις του Mαρτίου, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των επίσης 2,8 δισ. ευρώ» προσθέτει η ανακοίνωση.

Τέλος, το Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι εκτός από τις προαπαιτούμενες δράσεις, η Ελλάδα προετοίμασε μηνιαίους στόχους για τις βασικότερες δημόσιες επιχειρήσεις και με πρ��οπτική να τις επεκτείνει σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top