Μετά τα ισόβια τώρα τo Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά από τον Παπαγεωργόπουλο 10,76 εκατ. ευρώ!

Αναμένεται και δήμευση των περιουσιακών στοιχείων

Μετά τα ισόβια τώρα τo Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά από τον Παπαγεωργόπουλο 10,76 εκατ. ευρώ!

​Μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του ταμείου του δήμου, ήρθε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να «ταρακουνήσει» τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους υπαλλήλους του δήμου.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου καταλόγισε αλληλέγγυα στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του ίδιου δήμου Παναγιώτη Σαξώνη και Θωμά Γκόλα, το ποσό των 33,58 εκατ. ευρώ μόνο για τα χρόνια 1999-2001, που συνδέεται με το ποσό της υπεξαίρεσης για την οποία καταδικάστηκαν.

Ειδικότερα, στον κύριο Παπαγεωργόπουλο, καταλογίστηκαν για τα συγκεκριμένα έτη τα ποσά των 4,03 εκατ. ευρώ και 6,73 εκατ. ευρώ, στον κύριο Σαξώνη τα ποσά των 4,52 εκατ., 2,26 εκατ. και 1,63 εκατ. ευρώ, ενώ για τον κύριο Γκόλα τα ποσά 4,84 εκατ. ευρώ και 9,57 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, θα γίνει και νέος έλεγχος για τα υπόλοιπα χρόνια και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων, ενώ παράλληλα, από το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι έλεγχοι για την περίοδο 2002 - 2007.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top