Βαρθολομαίος προς Σαμαρά: ευχόμαστε να λύσετε τον γόρδιο δεσμό

Συνάντηση στο Φανάρι

Βαρθολομαίος προς Σαμαρά: ευχόμαστε να λύσετε τον γόρδιο δεσμό
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας μας κ. Αντ. Σαμαράς στο Φανάρι.

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα Κυριάκο Λουκάκη και τον Γενικό Πρόξενο κ. Νικόλαο Ματθιουδάκη, ενώ κατά την ώρα της άφιξής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, οι καμπάνες του Πατριαρχικού Ναού χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μισή ώρα παρουσία Ιεραρχών του Θρόνου. Ο κ. Σαμαράς προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη μια εικόνα της Παναγίας, ενώ ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσέφερε ένα παλαίτυπο βιβλίο αφιερωμένο στην Κωνσταντινούπολη.

«Η ευχή μας είναι να λύσετε τον γόρδιο δεσμό» ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με τα προβλήματα της οικονομίας. «Σήμερα που περνάμε πολύ δύσκολες ώρες αντλούμε δύναμη, ερχόμαστε συνήθως μετά από διάφορες επαφές κουρασμένοι, αλλά πάντοτε ανανεωμένοι, βασιζόμαστε και στη δική σας προσευχή» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άναψε ένα κερί και προσκύνησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top