Μέτρα για τους ασθενέστερους και αναδιανομή εισοδήματος ζήτησε ο Τσίπρας

Τι είπε στην ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα

Μέτρα για τους ασθενέστερους και ένα φορολογικό σύστημα εστιασμένο στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, ζήτησε να θεσμοθετηθούν, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σήμερα σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ με θέμα «τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η σταθερή και διαχρονική μεροληψία της φορολογικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά ισχυρών, αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της σημερινής κατάστασης.

«Στη ρίζα του φορολογικού προβλήματος δεν βρίσκονται κάποιοι ασυνείδητοι ιδιοτελείς επαγγελματίες, αλλά ένα σύστημα νόμιμης φοροαποφυγής ή και ακόμη και φοροαπαλλαγής, στημένο επίτηδες για τους οικονομικά ισχυρούς» υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας, εστιάζεται σε «ένα φορολογικό σύστημα απλό, λειτουργικό, σταθερό, πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο δίκαιο». Ανέφερε ακόμα ότι «ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα δημιουργεί όρους κοινωνικής δικαιοσύνης» και ότι «μόνο στη βάση αυτή, άλλωστε, μπορούν να συγκεντρωθούν έσοδα αφού δεν μπορείς να ζητάς από αυτούς που δεν έχουν».

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top