Σαμαράς στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ : γέφυρα οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συνεργαστούμε»

Σαμαράς στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ : γέφυρα οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών
«Οι επιχειρηματικές σχέσεις αποτελούν γέφυρες ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών και των κυβερνήσεών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό του στο κοινό φόρουμ ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών «κοινό και σημαντικό στόχο», ενώ πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ δύο γειτονικών κρατών είναι καθοριστικές για την ευρύτερη ανάπτυξη και των δύο οικονομιών. Κατά τον κ. Σαμαρά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συνεργαστούν οι δύο χώρες ακόμη περισσότερο προς όφελος της διμερούς αυτής επιχειρηματικότητας καθώς και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η Ελλάδα πιστεύω ότι ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται ενώ η Τουρκία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, έχοντας ήδη ξεπεράσει τη δική της κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία αλλά και των εξαγωγών προϊόντων μας. «Η γειτνίασή μας επιτρέπει μεταφορές με μειωμένο κόστος και με αμεσότερη επαφή και ταυτόχρονα δημιουργία προσωπικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών. Αντίστοιχα, η εγγύτητα της Τουρκίας με κράτη του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας έδωσε και δίνει τη δυνατότητα για συνέργειες, τόσο εμπορικού, όσο και επενδυτικού χαρακτήρα» ανέφερε.

Για τον τουρισμό επισήμανε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας αποτελεί αίτημα των φορέων και των επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και της κοινωνίας μας, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προχωρά στη θεσμοθέτηση και επέκταση της επί τόπου χορήγησης θε��ρήσεων των βίζα από επιλεγμένα τουρκικά λιμάνια σε ελληνικά νησιά, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες Σένγκεν.

«Η εντονότερη δραστηριοποίηση των επαγγελματικών φορέων του ιδιωτικού τομέα για την προβολή των δυνατοτήτων επιχειρηματικής συνεργασίας, είναι δεδομένη. Ημερίδες, συνέδρια κτλ., και αυτό θα συμβάλλει και θα αποτελέσει μια καλύτερη συνέχεια στη σημερινή συνάντηση» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top