Θύελλα με email της Κομισιόν σε αξιωματούχους: Προσέχετε αν πάτε στην Ελλάδα. Κινδυνεύετε!

Σκληρή απάντηση της Δαμανάκη - Διαψεύδει την ύπαρξή της η Κομισιόν

Θύελλα με email της Κομισιόν σε αξιωματούχους: Προσέχετε αν πάτε στην Ελλάδα. Κινδυνεύετε!

Θύελλα και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ενός email που κυκλοφορεί σε αξιωματούχους της Κομισιόν με οδηγίες για το πώς θα τη βγάλουν καθαρή στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχουν -όπως αναφέρει το email- πολλοί κίνδυνοι για την ασφάλειά τους!

Το μήνυμα, το οποίο είναι εμπιστευτικό όπως τονίζεται, περιγράφει μια κ��τάσταση στην Ελλάδα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και καλεί τους υπαλλήλους της Κομισιόν να προσέχουν.

Ενδεικτικά, αναφέρει:

- Πριν ξεκινήσετε, ενημερώστε την Αντιπροσωπεία και τη Διεύθυνση Ασφαλείας που θα ασχολείται με τις αποστολές στη χώρα

- Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί ακυρώσετε την συνάντηση σας.

- Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.

- Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.

- Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία

...και πολλά άλλα εξωφρενικά!

Οργισμένη αντίδραση από Δαμανάκη: Ζητά εξηγήσεις από Μπαρόζο!

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Η κα Δαμανάκη ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της συγκεκριμένης οδηγίας και επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

Κομισιόν: Δεν είναι δική μας

Η Κομισιόν από την πλευρά της διαψεύδει την ύπαρξη της επιστολής και κάνει λόγο για «σκουπίδια, ανοησίες, γραμμένες σε άσχημα αγγλικά».

Με δήλωση της υπηρεσίας εκπροσώπων Τύπου, η Κομισιόν διαψεύδει με επίσημο τρόπο την ύπαρξη «ταξιδιωτικής οδηγίας».

Ωστόσο, αρκετοί παραμένουν δύσπιστοι και κάνουν λόγο για εμπιστευτικές οδηγίες που δεν γίνονται επίσημα, και άρα δεν «αναγνωρίζονται», και έχουν δοθεί και σε αποστολές άλλων οργανισμών, πχ. του ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top