Πείτε αλεύρι: Έρχεται η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων!

Έξτρα έξοδα 100-200 ευρώ το χρόνο για τη μέση οικογένεια!

Πείτε αλεύρι: Έρχεται η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων!

Πρώτη ανάρτηση: 02/03/2013 23:40

Πείτε αλεύρι… Έρχεται η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για φυσικές καταστροφές!

Το υπουργείο Οικονομικών μελετά την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμός, πλημμύρες κ.λπ.) και μάλιστα έχει συστήσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το θέμα!

Εάν η πρόταση υιοθετηθεί, θα οδηγήσει σε ακόμη μία επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Το κόστος, με βάση τα ισχύοντα σήμερα στην ασφαλιστική αγορά, κυμαίνεται περίπου στο 1 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ ασφαλιζόμενης αξίας!

Για παράδειγμα, το κόστος για ένα ακίνητο που θα ασφαλιστεί για ολόκληρη την αξία του και κοστίζει 100.000 ευρώ, υπολογίζεται περίπου στα 100 ευρώ τον χρόνο!

Για ακίνητο που θα ασφαλιστεί για ολόκληρη την αξία του και κοστίζει 200.000 ευρώ, υπολογίζεται περίπου στα 200 ευρώ τον χρόνο.

Δηλαδή για τη μέση οικογένεια (η πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκονται εντός αυτών των ορίων) αυτό σημαίνει έξτρα έξοδα 100-200 ευρώ το χρόνο!

Το μοντέλο που συζητείται παραπέμπει στη δημιουργία ενός ταμείου, τη διαχείριση του οποίου θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και το οποίο θα ασφαλίζει υποχρεωτικά όλες τις κατοικίες, τουλάχιστον μέχρι ενός ορισμένου ποσού.

Το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που συνοδεύει το ακίνητο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top