Σαν άνεργοι: Έως 15 μήνες απλήρωτος ένας στους δύο εργαζόμενους στην Ελλάδα!

Απλήρωτοι εργαζόμενοι: Η νέα ανοικτή πληγή στην αγορά εργασίας

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η επιδημία των απλήρωτων εργαζόμενων σε μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις, οι οποίες καθυστερούν την καταβολή μισθών από 3 έως και 15 μήνες.

Μετά τη στρατιά των ανέργων που έφθασε τους 1.350.181 (ΕΛΣΤΑΤ), η επόμενη ανοιχτή πληγή στην αγορά εργασίας είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που ανέρχονται -σύμφωνα με υπολογισμούς των εργατικών κέντρων- σε 800.000, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος αφού υπάρχουν επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 5 άτομα.

Με δεδομ��νο ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι περίπου 2 εκατομμύρια καταλήγουμε στην ανησυχητική διαπίστωση ότι περίπου 5 στους 10 βρίσκονται σε ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, το οποίο δυστυχώς τις περισσότερες φορές τελειώνει με το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό 40-50% του εργατικού δυναμικού που εργάζεται με τους εργοδότες να… προσποιούνται ότι τους πληρώνουν. Ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της υπομονής αφού πηγαίνουν καθημερινά στις εργασίες τους αλλά είναι δίχως ουσιαστικό εισόδημα από 3 έως 15 μήνες!

Μάλιστα, δεν υπάρχει περιοχή της χώρας που να έχει μείνει στο απυρόβλητο, αφού επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top