Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός μπορεί να δώσει την ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα

Έκκληση στους πολίτες: Οι απεργίες είναι δικαίωμα αλλά να προέχει το εθνικό συμφέρον

Την πεποίθησή της πως ο τουρισμός μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας εξέφρασε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

«Ο ελληνικός τουρισμός θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα στην ελληνική οικονομία και να επαναφέρει την αισιοδοξία στη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Η κα Κεφαλογιάννη απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στους τουρίστες: «Ακόμη κι αν οι απεργίες είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, στην παρούσα κατάσταση το εθνικό συμφέρον πρέπει να έχει προτεραιότητα». Η ίδια στάθηκε και στις ευθύνες των ΜΜΕ που μεταφέρουν -όπως είπε- την εικόνα ενός κράτους του ευρώ που περνά κρίση οδηγώντας σε χειροτέρευση της κατάστασης στις κρατήσεις και σε δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου.

Τέλος, αναφερόμενη στη φοροδιαφυγή σε πολλά τουριστικά κέντρα, η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την επιθυμία της να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι «μια βαθιά ριζωμένη συνήθεια δεν αλλάζει από τη μια ημέρα στην άλλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top