Δικαιώθηκαν οι αποκαλύψεις του STAR: Ψαλίδι έως 40% σε όλα τα ενοίκια του Δημοσίου!

Γλιτώνουμε πάνω από 2,2 εκ. ευρώ το χρόνο!

Δικαιώθηκαν οι αποκαλύψεις του STAR: Ψαλίδι έως 40% σε όλα τα ενοίκια του Δημοσίου!

Έπιασαν τόπο οι προσπάθειες έστω και μετά από τρία χρόνια συνεχούς αγώνα!

Ο Χρήστος Σταικούρας από το βήμα της βουλής ανακοίνωσε ότι μπαίνει ψαλίδι έως και 40% σε όλα τα ενοίκια του Δημοσίου, δικαιώνοντας έτσι τον αγώνα του STAR για τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνει το κράτος για να στεγάσει υπηρεσίες του δημοσίου και ανεξάρτητες αρχές .

Το μεγάλο σκάνδαλο είχε απασχολήσει το STAR από το 2011 με τις καταγγελίες της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα για μια ακόμη φορά στη βουλή και όπως προκύπτει υπήρξαν αποτελέσματα.

Τα μισθώματα που καταβάλλονται σήμερα για τη στέγαση των ανεξάρτητων αρχών ανέρχονται σε μηνιαία βάση στις 297.000 ευρώ. Για την ακρίβεια ,στις 296.733 ευρώ (3.560.796 ευρώ το χρόνο). Σε σύγκριση με το ύψος των μισθωμάτων που καταβάλλονταν το 2010, δηλαδή πριν από την υλοποίηση των μειώσεων, προκύπτει μηνιαία μείωση 189.000 ευρώ. Για την ακρίβεια 188.609 ευρώ ή 2.268.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή μια μείωση περίπου 40%!

«Κύριε υπουργέ χαίρομαι γιατί πήρα μια επίσημη απάντηση ακριβώς για να μην υπάρχουν φήμες ότι δίνουμε περίπου 300.000 ευρώ για ενοίκια των ανεξάρτητων αρχών. Μια μείωση σε σχέση με το παρελθόν όπως μου είπατε της τάξεως του 40%» τόνισε η κα Πιπιλή στη Βουλή απευθυνόμενη στον Χρήστο Σταϊκούρα.

600.000 ευρώ το χρόνο για το ΙΚΑ, 1,2 για τον «Συνήγορο ��ου Πολίτη»!

Η καταγγελία της κας Πιπιλή το 2011 έκανε λόγο για την ύπαρξη δεκάδων αναξιοποίητων δημοσίων κτιρίων, την ώρα που πληρώναμε τεράστια ποσά σε ενοίκια. Τρανό παράδειγμα το ΙΚΑ με ενοίκιο 600.000 ευρώ το χρόνο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του την ώρα που ρημάζει το χρυσοπληρωμένο ιδιόκτητο κτίριο 15.000 τ.μ ,που έχει στην οδό Πειραιώς!

Η ίδια έχει είχε καταγγείλει επίσης και το ιλιγγιώδες ποσό των 1,2 εκ. ευρώ που πληρώναμε για ενοίκια στη Μονή Βατοπεδίου για τη στέγαση της ανεξάρτητης αρχής «Ο Συνήγορος του Πολίτη» σε κτίριό της.

«Αισθάνομαι υπερήφανη που ένας αγώνας που είχα ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ το STAR δικαιώθηκε μετά από 3 χρόνια, όπως αναγνώρισε και ο κ. Σταϊκούρας» σχολίασε η κα Πιπιλή.

Πάντως, ο κ. Σταϊκούρας προέβη σε μια καταγγελία για ένα μεγάλο θέμα. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπάρχει ανεξάρτητη αρχή η οποία δεν συμορφώθηκε με την περικοπή των αμοιβών των μελών της όπως ίσχυσε σε όλο το δημόσιο. Ωστόσο, δεν θα τη γλιτώσει τόσο εύκολα καθώς -όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος- με ρύθμιση η κυβέρνηση θα τους τα πάρει πίσω αναδρομικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top