Διαψεύδουν τις απολύσεις στο Δημόσιο Στουρνάρας και Μανιτάκης

«Θα εφαρμοστούν τα σχέδια αξιολόγησης στο Δημόσιο»

Διαψεύδουν τις απολύσεις στο Δημόσιο Στουρνάρας και Μανιτάκης

Μπορεί χθες Κομισιόν και ΔΝΤ να άνοιξαν εκ νέου το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, ωστόσο η κυβέρνηση εκ νέου σήμερα το… κλείνει!

Μετά το τέλος του συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο: «Συζητήσαμε για το θέμα της μεταρρύθμισης των υπουργείων και της μείωσης των δομών. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ισχύει ό,τι έχουμε πει».

Ο κ. Μανιτάκης, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστούν τα σχέδια αξιολόγησης στο Δημόσιο: «Συζητήσαμε τις εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων. Συνολικά έχουν περάσει από το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης 12 εκθέσεις αξιολόγησης. Εγκρίθηκαν οι μεταρρυθμιστικές δράσεις που συνοδεύουν αυτές τις εκθέσεις αξιολόγησης και περνάμε στη δεύτερη φάση. Την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσουν και οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπόλοιπων υπουργείων, τέσσερα υπουργεία έχουν απομείνει. Κι έτσι πιστεύω ότι τελειώνει η πρώτη φάση της διαδικασίας της διοικητικής μεταρρύθμισης».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δε θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ για απολύσεις στο Δημόσιο και τόνισε πως από το σχεδιασμό της στελέ��ωσης (τα staffing plan) που θα ακολουθήσει τη διαδικασία της αξιολόγησης, «θα προσδιοριστούν οι θέσεις και εάν υπάρχουν, εφόσον υπάρχουν, και οι πλεονάζουσες θέσεις».

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι το θέμα της σύσκεψης «δεν ήταν καθόλου οι απολύσεις στο Δημόσιο» και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα έχει επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τη διοικητική μεταρρύθμιση: «Όλα αυτά που έχουμε αναλάβει τα τελειώνουμε ή βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης εντός του μηνός. Έχουμε εκπληρώσει αυτά που χρειάζεται η διοικητική μεταρρύθμιση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top