Βόμβα Βενιζέλου: Κάποιοι Ευρωπαίοι πρότειναν να χρηματοδοτήσουν βελούδινη έξοδο από το ευρώ

«Τις απορρίψαμε. Το αντίτιμο ήταν το ειδικό τέλος ακινήτων» προσθέτει

Βόμβα Βενιζέλου: Κάποιοι Ευρωπαίοι πρότειναν να χρηματοδοτήσουν βελούδινη έξοδο από το ευρώ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε κάποιους Ευρωπαίους που πρότειναν να χρηματοδοτήσουν μια «βελούδινη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»!

«Κάποιοι ανακαλύπτουν τώρα τα περιβόητα λάθη του ΔΝΤ και το ζήτημα της ύφεσης. Μα, αυτό ήταν πάντα το θέμα. Αυτό ήταν το αντικείμενο της σκληρής σύγκρουσης με την τρόικα στα τέλη Αυγούστου του 2011 όταν αποχώρησε από το γραφείο μου στο υπουργείο Οικονομικών, ακριβώς γιατί δεν μπορούσαμε να δεχθούμε μέτρα που τροφοδοτούν τυφλά την ύφεση και την ανεργία» τόνισε ο κ. Βενιζέλος ρίχνοντας αμέσως μετά την… βόμβα: «Τότε δεχθήκαμε προτάσεις να χρηματοδοτηθεί η βελούδινη έξοδος της Ελλάδα από το ευρώ. Και τις απορρίψαμε».

Σύμφωνα με το ίδιο, το ειδικό τέλος ακινήτων ήρθε σαν αντίτιμο αυτής ακριβώς της απόρριψης: «Με αντίτιμο το περιβόητο ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και απέφερε στα ταμεία 2 δισ. ευρώ, έναντι των 14,5 δισ. του πακέτου του Νοεμβρίου του 2012, φθάσαμε στην μεγάλη και ιστορική συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου του 2011 και στη συνέχεια στην 21η Φεβρουαρίου 2012 όταν οι οι εταίροι μας με τη “ρήτρα βαθύτερης ύφεσης” αναγκάστηκαν να παραδεχθούν και να γράψουν στο χαρτί ότι το σχέδιο τους μπορεί να είναι εσφαλμένο. Οπότε θα διαπραγματευόμασταν την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, όπως και έγινε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top