Υγιής και ελπιδοφόρα εξέλιξη η ενίσχυση του Μπέπε Γκρίλο για τον Τσίπρα

Δημόσιο σχόλιο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ιταλικές εκλογές

Υγιής και ελπιδοφόρα εξέλιξη η ενίσχυση του Μπέπε Γκρίλο για τον Τσίπρα

​«Υγιή και ελπιδοφόρα εξέλιξη» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία και ειδικότερα το εκρηκτικό ποσοστό που συγκέντρωσε ο σχηματισμός του κ. Μπέπε Γκρίλο.

«Στην Ιταλία, δυστυχώς, η αριστερά δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Είναι κατακερματισμένη, όπως ήταν κι εδώ, για πολλά χρόνια, σε ποσοστά όμως που αθροιστικά ��εν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού υπερβαίνουν το 30%» ανάφερε μεταξύ άλλων στο σχόλιο του ο κος Τσίπρας.

«Εκτός από τις διαφορές υπάρχουν και ομοιότητες με το εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας και αυτές είναι η συντριπτική καταδίκη της λιτότητας, η συντριπτική αποδοκιμασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και ότι οι κοινωνίες υγιώς αναζητούν το καινούργιο. Αναζητούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράσουν την αγανάκτηση με το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στη καταστροφή. Εμείς έτσι εκτιμούμε το φαινόμενο Γκρίλλο στην Ιταλία και, παρά τις σημαντικές πολιτικές διαφορές που έχουμε, αυτή την εξέλιξη όχι μόνο δε τη θεωρούμε απεχθή, αλλά τη θεωρούμε υγιή και ελπιδοφόρα» κατέληξε ο κος Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top