Πρόεδρος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων: Πουλάμε με την πλάτη στον τοίχο

«Έως το ΠΑΣΧΑ η ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ» τονίζει ο Τ. Αθανασόπουλος

Στην παραδοχή ότι «πουλάμε με την πλάτη στον τοίχο» προχώρησε ο Τάκης Αθανασόπουλος σε συνέντευξη στη Die Zeit, διευκρινίζοντας ωστόσο πως οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι επ’ ουδενί «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τονίζει ότι οι συνθήκες θα ήταν πολύ ευνοϊκότερες τη δεκαετία του ’90 για την πώληση κρατικής περιουσίας αλλά επισημαίνει πως «αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι σήμερα δεν θα πρέπει να κάνει κανείς αυτό που έπρεπε να είχε κάνει σε καλύτερους καιρούς. Σήμερα, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε επενδύσεις και να προσελκύσουμε ξένο κεφάλαιο».

Αναφερόμενος στις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ- τόνιζε πως «μετράνε μόνο τα χρήματα» και πως «όποιος προσφέρει τα περισσότερα, εκείνος λαμβάνει και την ανάθεση». Παράλληλα, επισημαίνει ότι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ θα έχουν αποκρατικοποιηθεί έως το Μάρτιο.

Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων αλλά «έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα, το οποίο πρέπει να τις υλοποιήσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top