ΔΝΤ για απολύσεις: Περιμένουμε να μας πει η κυβέρνηση πόσοι υπάλληλοι περισσεύουν

Δημόσια «δέσμευση»: Λιγότερα μέτρα αν φέρετε έσοδα από τη φοροδιαφυγή!

ΔΝΤ για απολύσεις: Περιμένουμε να μας πει η κυβέρνηση πόσοι υπάλληλοι περισσεύουν

Πρώτη ανάρτηση: 28/2/2013 - 19.08

Στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να μπει «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία έχει σταθεί ουκ ολίγες φορές το ΔΝΤ.

Τώρα, το Ταμείο μας στέλνει μήνυμα: Αυξήστε τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή και θα σας μειώσουμε τα μέτρα λιτότητας!

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «�� Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα μέτρα λιτότητας εάν αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα ή βελτιώσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς».

Ο ίδιος, αρνήθηκε να σχολιάσει αποσπάσματα πρόσφατης έκθεσης που διέρρευσε σύμφωνα με την οποία το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας παραπαίει.

«Περιμένουμε να μας πει η ελληνική κυβέρνηση πόσοι υπάλληλοι περισσεύουν»

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε σε αποχωρήσεις στο Δημόσιο, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον «κόκκινο» όρο «απολύσεις».

«Η κυβέρνηση φτιάχνει οργανογράμματα για κάθε υπουργείο. Αυτά τα οργανοδιαγράμματα κυρίως θα διασφαλίσουν ότι καίριες θέσεις θα παραμείνουν πλήρως επανδρωμένες με το κύμα συνταξιοδοτήσεων που πλήττει το Δημόσιο» τόνισε ο Μάρεϊ, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για το Mega.

«Στο βαθμό που αυτά τα οργανοδιαγράμματα δείχνουν πλεονάζον προσωπικό σε κάποιες υπηρεσίες, η κυβέρνηση ίσως θα πρέπει να προσαρμόσει τον αριθμό των εργαζομένων με υποχρεωτικές αποχωρήσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος, κλείνοντας το μάτι σε απολύσεις στο Δημόσιο.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός-στόχος που έχει θέσει η τρόικα: «Αυτή είναι μια δουλειά σε εξέλιξη. Δεν έχουμε συζητήσει αριθμούς με την κυβέρνηση».​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top