Κατακεραυνώνει τους Γερμανούς ο Guardian: Ελλάδα & Ισπανία σας βοήθησαν. Εσείς τις καταστρέφετε

«Οι Ευρωπαίοι διαπράττουν έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας»

Για έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας με την ασφυκτική πολιτική λιτότητας κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμα για τα 60 χρόνια από τη συμφωνία του Λονδίνου που κούρεψε μεταπολεμικά το γερμανικό χρέος.

Με τίτλο «Η Ελλάδα και η Ισπανία βοήθησαν τη μεταπολεμική Γερμανία να ορθοποδήσει. Βρείτε τις διαφορές», η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι αντίθετα η σημερινή Γερμανία καταστρέφει αυτές τις δύο χώρες: «Πριν από 60 χρόνια, η συμφωνία του Λονδίνου διέγραφε το μισό μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον πόλεμο. Βρίσκεται όμως σε πλήρη αντίθεση με τις δοκιμασίες που υφίστανται σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, στο όνομα του χρέους. Σήμερα η χώρα καταστρέφει τους τότε πιστωτές της».

«Το 1953, εκτός από το χρέος το οποίο όφειλε η Γερμανία ήδη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει επίσης οφειλές από κατασκευαστικά δάνεια που είχε πάρει με το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στους πιστωτές της Γερμανίας περιλαμβάνονταν η Ελλάδα και η Ισπανία. Επειδή μια ισχ��ρή Δυτική Γερμανία ήταν αναγκαία ως ανάχωμα στον κομμουνισμό, οι πιστωτές της χώρας συναντήθηκαν στο Λονδίνο και έδειξαν ότι κατανοούν πώς βοηθάς μια χώρα που θέλεις να ανακάμψει από την καταστροφή. Χώρες όπως η Ελλάδα πρόθυμα πήραν μέρος στη συμφωνία, για να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια στέρεη και ευημερούσα Δυτική Ευρώπη, παρά τα εγκλήματα πολέμου που είχαν διαρπάξει οι Γερμανοί κατακτητές μερικά χρόνια πριν» προσθέτει η Guardian, η οποία υπογραμμίζει ότι οι χώρες στις οποίες χρωστούσε η Γερμανία έπρεπε να αγοράζουν προϊόντα που εξήγαγε η Γερμανία προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι οι πράξεις των Ευρωπαίων είναι εγκληματικές: «Εάν δεν είχαμε καμία ένδειξη για το πώς “λύνεται” μια κρίση χρέους με δίκαιο τρόπο, τότε ίσως να θεωρούσαμε ότι η πολιτική των Ευρωπαίων ηγετών ακολουθεί λάθος δρόμο. Ωστόσο, έχουμε το θετικό παράδειγμα της Γερμανίας 60 χρόνια πριν και το καταστροφικό αποτέλεσμα της κρίσης χρέους στη Λατινική Αμερική πριν από 30 χρόνια. Οι πράξεις των Ευρωπαίων ηγετών είναι απλά εγκληματικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top