Λίστα Λαγκάρντ: To ΣΔΟΕ εστιάζει στην περιουσία 63 φυσικών προσώπων

Δεν ήξεραν τίποτα για τη λίστα οι συνεργάτιδες Παπακωνσταντίνου

Λίστα Λαγκάρντ: To ΣΔΟΕ εστιάζει στην περιουσία 63 φυσικών προσώπων

Πρώτη ανάρτηση: 27/02/2013 23:44​

Στα περιουσιακά στοιχεία των 63 φυσικών προσώπων της λίστας Λαγκάρντ επικεντρώνει την προσοχή του το ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταλήξει σε ένα πρώτο πόρισμα για το μέγεθος της πιθανής φοροδιαφυγής, φέρεται να ανέφερε ο προϊστάμενος της Επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους τρεις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και τα 60 πρόσωπα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις (από 550 εκατομμύρια ευρώ έως 3 εκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την ταχύτητα των ερευνών, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν ακόμα οι απαραίτητες πληροφορίες για τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.


Δεν ήξεραν τίποτα για τη λίστα οι συνεργάτιδες Παπακωνσταντίνου


Στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» κατέθεσαν οι δύο πρώην συνεργάτιδες του κυρίες Δήμα και Κιουλταλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ ούτε ήταν παρούσες στην παράδοση του πρωτότυπου cd με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι, στην κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή, η πρώην ιδιαιτέρα του κ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή φέρεται να είπε ότι, αν θυμάται καλά, πρέπει να ήταν παρούσα η υπάλληλος του γραφείου, κ. Δήμα. Κάτι όμως που διέψευσε σήμερα η ίδια η κ. Δήμα.

Στο μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Ιωάννη Συμεωνίδη κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμ��λειοδικών Χανίων ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνει λόγο για σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος του, τόσο από το περιοδικό «HOT DOC», όσο και από την ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας», που θίγουν- όπως υποστηρίζει- την τιμή και υπόληψή του ως πολιτικού και προσωπικότητας.

Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν πρακτικά καταθέσεων

Τις καταθέσεις τριών μαρτύρων που κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ζητούν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι δυο εισαγγελείς βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της δικής τους έρευνας που αφορά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων αναφορικά με τους χειρισμούς της περιβόητης λίστας που περιλαμβάνει πάνω από δυο χιλιάδες καταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενέυης.

Ωστόσο εκτιμούν ότι οι Ηλ. Πλασκοβίτης (πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών), Αν. Μπάνος (νομικός σύμβουλος του πρώην υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου) και Χρ. Αθανασίου (υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών) στις καταθέσεις τους ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής είπαν περισσότερα από όσα είχαν πει καταθέτοντας στους ίδιους. Για το λόγο αυτό όταν λάβουν τις καταθέσεις τους από τη Βουλή, θα τις μελετήσουν και αν χρειαστεί θα τους ξανακαλέσουν για νέα κατάθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top