Παπούλιας σε Βενιζέλο: οι οιωνοί είναι καλοί

Ενημέρωση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στη σκιά των ιταλικών εκλογών

«Οι οιωνοί είναι καλοί» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σχετικά με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατά την μεταξύ τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε «έτοιμος» όταν ο Πρόεδρος της Δημπκρατίας τον ρώτησε εάν είναι έτοιμος για το Συνέδριο. Πρόσθεσε πάντως ότι οι εξελίξεις τρέχουν, με αφορμή τις ιταλικές εκλογές: « Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω να λειτουργήσει προς το καλό των λαών και των κοινωνιών, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να λειτουργήσει συντηρητικά, να τροφοδοτήσει αντιδράσεις πολιτικά συντηρητικές και οικονομικά σκληρά νεοφιλελεύθερες».

Για τον ίδιο λόγο πρόσθεσε ότι «θέλουμε να αναβιώσει η κλασική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης. Και αυτό τώρα έχει χαθεί λόγω της κρίσης». Όπως πρόσθεσε, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει μεθαύριο θα συζητήσουν όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

«Είστε ένα κομμάτι της...» παρατήρησε ο κ. Παπούλιας. «Ακριβώς. Και θα έρθουν αρκετοί σοσιαλιστές να μας χαιρετίσουν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, γιατί χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα» ήταν η απάντηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπούλιας κατέληξε: «Εύχομαι καλή επιτυχία και οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί», για να συμφωνήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Είναι καλοί. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής. Εκατόν δέκα χιλιάδες πολίτες μάς τίμησαν και αυτό μας δίνει δύναμη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top