Τσίπρας στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ: Θέλουν να μας πείσουν ότι μαζί τα φάγαμε. Ε όχι, λοιπόν

«Η προσπάθειά σας είναι ένα πιλοτικό εγχείρημα για την αντιμετώπιση της ανεργίας»

Την αμέριστη υποστήριξή του στο εγχείρημα των εργαζόμενων της Βιομηχανικής μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ) εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο ερ��οστάσιο που λειτουργούν με αυτοδιαχείριση μετά την εγκατάλειψη του από την προηγούμενη διοίκηση και την πτώχευση της μητρικής Φίλκεραμ Τζόνσον.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα πιλοτικό εγχείρημα το οποίο θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στην συνεχή αύξηση της ανεργίας και μάλιστα αναφέρθηκε σε πρόταση νόμου και για αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο ώστε να δώσει «άλλη προοπτική» σε ανάλογα εγχειρήματα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πρόβλεψη για δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού «για τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας να ανταποκριθούν στα αιτημάτα των εργαζομ��νων της ΒΙΟ.ΜΕ.

«Θέλουν να μας πείσουν ότι μαζί τα φάγαμε. Λοιπόν, δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτοί που τα έφαγαν εγκατέλειψαν το εργοστάσιο -και ίσως να έχουν βγάλει και τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Εσείς είστε εδώ και αγωνίζεστε για να ζήσετε τις οικογένειές σας. Και πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί και θα έχει αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top