Η ιστορία του «φτερωτού» γιατρού, δημάρχου και πολιτικού που κατέληξε στη φυλακή

Διαβάστε την πιπεράτη ζωή του- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

​O «φτερωτός» οδοντίατρος, ο πρωταθλητής Ελλάδας και Βαλκανιονίκης, ο άνθρωπος που ξεχώρισε αρχικά για το μεγάλο ταλέντο του στο τρέξιμο, σήμερα δεν μπόρεσε να τρέξει, δεν μπόρεσε να κάνει ούτε βήμα, το μόνο που έτρεξε επάνω του ήταν ένα δάκρυ!

PAPA.jpg

«Όλα αυτά είναι μια τρέλα...» σιγοψιθύρισε ο ατσαλάκωτος και πάντα καλοντυμένος πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κάρφωσε απλά τα χέρια του στο στήθος, έμεινε ανέκφραστος και άκουσε καθισμένος στο εδώλιο τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από το ταμείο του δήμου!

«Είμαι αθώος, κάποιοι θα πεθάνουν από τις τύψεις τους» φώναξε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Νύφης του Θερμαϊκού όταν άκουσε την καταδίκη του για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ και οδηγήθηκε με χειροπέδες στις φυλακές των Διαβατών.

Ποιος είναι όμως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος;

O πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1947 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι παντρεμένος με την Ελένη Σωτηριάδου – Παπαγεωργοπούλου.

PAPA7.jpg

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και γρήγορα κατάφερε χάρη στο ταλέντο του να διακριθεί στο στίβο, κατακτώντας πολλά πανευρωπαϊκά και Βαλκανικά μετάλλια! Στις 31-8-1972 μάλιστα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων στο Μόναχο, πέτυχε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών, αλλά εξαιτίας τραυματισμού δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στους τελικούς. Μάλιστα για πολλά χρόνια κατείχε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με χρόνο 10.22 για αυτό και του έδωσαν το προσωνύμιο «φτερωτός οδοντίατρος».

PAPAGGG.jpg

Το 1980 εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης

Το 1978 κατέβηκε στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης

PAPA111 (1).jpg

Από το 1981 μέχρι και το 1998 εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Το 1991 ορκίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού

PAPA111 (2).jpg

Την πρωτοχρονιά του 1999 κάθ��σε για πρώτη φορά στην καρέκλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, μάλιστα σε εκείνες τις εκλογές είχε συγκεντρώσει ποσοστό 44,5% στον πρώτο και 54,2% στον δεύτερο γύρο!

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 επανεκλέχθηκε με 54,2% από τον πρώτο γύρο, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ποτέ δήμαρχος Θεσσαλονίκης

PAPA3.jpgPAPA4.jpg

Το 2006 ήταν ο πρώτος δήμαρχος που εκλέχθηκε στη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχή θητεία. Στις εκλογές αυτές είχε συγκεντρώσει ποσοστό 41,43% την πρώτη Κυριακή και 52,62% τη δεύτερη

PAPA9.jpg

Δύο από τους σημαντικότερους σταθμούς κατά τη θητεία του στον δήμο ήταν η απόδοση στους Θεσσαλονικείς της αναπλασμένης νέας παραλίας στις 29 Οκτωβρίου 2008, καθώς και τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου στις 13 Οκτωβρίου 2009!

Τον Φεβρουάριο του 2008 ξεκίνησε ουσιαστικά η προσωπική του κατηφόρα, καθώς τότε αποκαλύφθηκε η υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ με τις ασφαλιστικές εισφορές, η οποία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και να προκαλεί σφοδρές επικρίσεις σε βάρος του, όπως και το σκάνδαλο με τη διαχείριση της παγίας προκαταβολής.

PAPA6.jpg

«Ήρθε η ώρα η αλήθεια να λάμψει» είχε πει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πριν μερικούς μήνες… και σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2013 μια χρυσή εποχή για τον Δήμαρχο «έσβησε» για πάντα…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top