Έπεσαν οι υπογρα��ές: 100 εκ. ευρώ για τα ελληνικά καπνά η Philip Morris!

Αγόρασε το 50% της παραγωγής για μια 3ετία – Παρουσία Σαμαρά η υπογραφή

Έπεσαν οι υπογραφές: 100 εκ. ευρώ για τα ελληνικά καπνά η Philip Morris!

Συμφωνία με την οποία δεσμεύεται να αγοράσει για την επόμενη τριετία (2013-15) το 50% της ελληνικής παραγωγής σε καπνά σύναψε η πολυεθνική Philip Morris με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι υπογραφές έπεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού (εκ μέρους της κυβέρνησης υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης) και εκτιμάται ότι η αξία της συμφωνίας ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ αφού αφορά περίπου 13.000 τόνους καπνών κατ’ έτος (η ετήσια ελληνική παραγωγή είναι περίπου 26.000 τόνους).

Φυσικά μαζί με τη δέσμευση της εταιρείας να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής σε καπνά, υπάρχει και η δέσμευση της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι είναι των ποιοτικών χαρακτηριστικών που έχουν συμφωνηθεί.

«Η συμφωνία δείχνει άλλη μια φορά ότι η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές μας. Διασφαλίζεται το 50% της παραγωγής σε ανταγωνιστικές τιμές, οπότε αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις για το εισόδημα του παραγωγού. Μιλάμε για μια πολύ προσοδοφόρο καλλιέργεια ακόμη και σε ξερικά χωράφια που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους τόσο στη φάση της καλλιέργειας όσο και σε αυτή της μεταποίησης» τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Τσαυταρής χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία μια ακόμα «σφραγίδα εμπιστοσύνης στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top