ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ- Α.Σαμαράς: Δε μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα

Τσίπρας: Συμπεριφέρεστε ως ψευτόμαγκας και όχι ως πρωθυπουργός

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ- Α.Σαμαράς: Δε μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα

Πρώτη ανάρτηση: 26/02/2013 23:58

Σε σφοδρή σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικό, το οποίο όμως συζητήθηκε λιγότερο ή και ελάχιστα!

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ξεκίνησε τη δευτερολογία του με δριμεία προσωπική κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.
«Ένα και��ούριο άθλο έκανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να προκαλέσει συζήτηση για το αγροτικό χωρίς να πει τίποτε για το αγροτικό. Το μόνο που μας είπατε είναι ότι θα κάνετε το παν για να μείνουν στα χωράφια τους. Μας φωτίσατε, αγρόν ηγοράσατε».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι μέσα σε λίγους μήνες περικόπηκαν 145 δις χρέους χωρίς χρεοκοπία. «Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά μέχρι σήμερα και αυτό δεν γίνεται χωρίς επαναδιαπραγμάτευση. Τα κερδίσαμε από τα κέρδη των τραπεζών. Νομίζετε ότι τα κάναμε χωρίς διαπραγμάτευση;» έθεσε το ερώτημα.

«Εσείς δεν λέτε ότι θα καταργήσετε όλα με ένα άρθρο; Εμείς έχουμε ζαλιστεί από την δικές σας μεταμορφώσεις... Εγώ είχα διαφωνήσει με τους όρους του Μνημονίου, προτού βυθιστεί η χώρα σε ύφεση, Είχα πει ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε αλλά θα σεβαστούμε τις διεθνείς υποχρεώσεις του Κράτους, που έχει συνέχεια».
Όπως και στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ζητήματα νόμου και τάξης και υπενθύμισε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη ότι δεν έπρεπε να πυροβολήσουν αστυνομικοί και φύλακες το ελικόπτερο με το οποίο επιχειρήθηκε η απόδραση του βαρυποινίτη Βλαστού στα Τρίκαλα. «Μέχρι τώρα χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους , τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες. Και τι θα λέγατε αν πετύχαινε η απόδραση; Αλλά εσείς στο πρόγραμμά σας μιλάτε για άοπλη αστυνομία…» .
Στο ίδιο πνεύμα αναφέρθηκε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «χαρακτήρισαν τον υπουργό κ. Δένδια σαν νεοναζί επειδή η πολιτεία συνέλαβαν ληστές που πάνοπλοι συνέλαβαν όμηρο», ενώ αναφέρθηκε και στο γνωστό ζήτημα με τις δηλώσεις Δραγασάκη για τον κατώτατο μισθό.
«Αυτά που λέτε προκαλούν οργή και εγώ το μόνο που έχω να πω είναι: φτάνει πια» κατέληξε για το ίδιο ζήτημα ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του ανέφερε ότι έχει την αίσθηση ότι ο κ. Σαμαράς μίλησε με όρους «ψευτόμαγκα» και ότι ξέχασε πως είναι πρωθυπουργός και όχι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης. «Ξεχάσατε ότι η χώρα έχει 1,5 εκ. ανέργους, αυτό δεν μασάμε» ανέφερε.
«Στη δευτερολογία σας, εσείς δεν είπατε κουβέντα για την αγροτική πολιτική. Κάνατε απολογισμό του έργου σας , απολογητικά να δώσετε απαντήσεις Πολλοί στη ΝΔ την χρεώνουν στον κ. Στουρνάρα, εσείς όμως φταίτε κ. πρωθυπουργέ» υποστήριξε για την οικονομική πολιτική. «Μας μιλάτε ως επικεφαλής της ομάδας λάσπης που έχετε δημιουργήσει. Σε ποια άλλη χώρα θα καλούσε κυβερνητικός εκπρόσωπος να καλέσει εισαγγελέα να επέμβει για βίντεο που ήταν μονταρισμένο και το ήξερε… Τόσο πολύ μειώσατε το χρέος που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία… Τι έχετε πετύχει 7-8 μήνες τώρα; Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο έχει καταρρεύσει» πρόσθεσε.
Όπως επίσης υποστήριξε το μοναδικό πρόβλημα του πρωθυπουργού στην επίσκεψη Ολάντ ήταν η απεργία της κρατικής τηλεόρασης. «Και τι βγήκε από τη συνάντηση: ήρθε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο εν καιρώ ειρήνης να διαπραγματευθεί την πώληση φρεγατών και να έρθει στο «ψητό» το οποίο είναι το νεράκι που πίνουμε».
Χαρακτήρισε ακόμη, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, «οξύμωρο, αδιανόητο , ύβρις» να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με κερδοσκόπους. «Μου θυμίζετε τι λέγανε κάποτε κάποιες φυλλάδες για τον Φλωράκη, τον Κύρκο και τα κότερα» συμπλήρωσε για να προκαλέσει την αντίδραση της κ. Παπαρήγα η οποία του ζήτησε να την ρωτήσει για να μάθει! «Να σε ρωτήσω να μάθω αλλά κι εσύ μην παρεμβαίνεις για να σε χειροκροτάει η δεξιά πτέρυγα» απάντησε ενοχλημένος ο κ. Τσίπρας στην Γ. Γ. του ΚΚΕ.
Διευκρίνισε επίσης για τις θέσεις Δραγασάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δεν θα καταφέρει να επαναφέρει αμέσως όλους τους μισθούς και όχι τον κατώτατο.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος υποστήριξε στη δευτερολογία του σχετικά με την αντίδραση Τσίπρα στους δικούς του υπαινιγμούς για κερδοσκόπους: «Όταν εσείς υπαινίσσεστε σχέσεις για όλους τους άλλους, είναι καλά; Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Είδα όμως καθυστέρηση στην αντίδραση. Δεν τα διαψεύσατε αμέσως τα δημοσιεύματα».
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε επαμφοτερίζουσα την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα βίας και δεν είπατε τίποτα εδώ και ρώτησε τον κ. Τσίπρα ποια είναι η ανάλυσή του για τα αποτελέσματα στην Ιταλία.

​​​​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top