Γ.Γ. ΟΗΕ σε Αναστασιάδη: να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο πρόεδρο της Κύπρου

Να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν ζήτησε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-Μουν από τον νέο πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ αναφέρεται ότι «ο Γενικός Γραμματέας επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον εξοχότατο Νίκο Αναστασιάδη, τον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου, για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών».

Αναφέρεται ακόμη ότι «ο Γενικός Γραμματέας ευχήθηκε στον ��κλεγμένο πρόεδρο κάθε επιτυχία στην αντιμετώπιση των σημαντικών οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα του».

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «οι πλήρεις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για την επανένωση της Κύπρου θα συνεχιστούν το συντομότερο δυνατόν και επανέλαβε την ετοιμότητά του και των Ηνωμένων Εθνών για να υποστηρίξουν τον ίδιο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη προς αυτή την κατεύθυνση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top